Er komt veel kijken bij een verbouwing en een goede voorbereiding is essentieel om veelvoorkomende problemen te voorkomen. In dit blog nemen we je mee in wat deze veelvoorkomende problemen zijn wat jij kunt doen om deze te voorkomen.
Probleem 1: de juiste aannemer vinden
Aannemers door het hele land hebben het drukker dan ooit. Het is daarom lastig om op tijd een aannemer te vinden. We raden je dan ook aan om jouw zoektocht vroeg van tevoren te starten. Verder is het belangrijk om de juiste aannemer te vinden voor jouw klus. Door portfolio’s van verschillende aannemers te bekijken en jouw plannen zo concreet mogelijk op papier te zetten en voor te leggen, kom je er al snel achter wie geschikt is voor jouw klus. Aannemers kunnen dan een juiste schatting maken over de kosten en over of zij het project kunnen opleveren op de door jou gewenste datum. En in een portfolio zie je al snel of de aannemer eerder soortgelijke klussen goed heeft afgeleverd.
Opzoek naar een aannemer in Utrecht en omstreken? Wij helpen je graag verder. Neem gerust eens een kijkje in onze portfolio of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.
Probleem 2: een slechte voorbereiding
Voor sommige verbouwingen heb je een vergunning nodig. Door jezelf goed voor te bereiden, en indien nodig een vergunning te regelen, voorkom je een hoop gedoe en vertraging. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je goed met de aannemer afstemt wat jouw verwachtingen zijn en wat het resultaat is dat hij kan leveren. We raden je aan om dit alles vast te leggen in een overeenkomst. Zorg ervoor dat alle gemaakte afspraken tot in detail in deze overeenkomst staan. Zo voorkom je verwarring en verklein je de kans op fouten.
Probleem 3: geluidsoverlast door de verbouwing
Bij een verbouwing wordt gebruik gemaakt van machines en deze machines kunnen nog wel eens voor geluidsoverlast zorgen. Het is niet voor niets dat vakmensen en klussers gehoorbescherming dragen. Het is daarom netjes om jouw buren op de hoogte te brengen van de aankomende verbouwing en aan te geven tot wanneer de geluidsoverlast gaat duren.
Probleem 4: uit de hand lopende kosten
Voorafgaand aan de verbouwing stel je een budget op, maar tijdens een verbouwing kan je voor onvoorziene kosten komen te staan. We raden je dan ook aan om een iets ruimer budget beschikbaar te stellen en een marge van 10% mee te nemen in de kosten. Verwacht jij dat de totale verbouwing €20.000 gaat kosten? Tel hier dan 10% extra, dus €2.000, bij op zodat je de onvoorziene kosten kunt opvangen. Verder is het belangrijk dat je gedurende de verbouwing niet ineens alle plannen veranderd. Dit gaat je namelijk veel extra geld kosten, en dat is zonde!
Probleem 5: conflicten door stress
Een verbouwing kan nogal wat stress met zich meebrengen voor jou en jouw gezin. Stress zorgt voor spanning en spanning kan tot conflicten leiden. Om conflicten door stress te voorkomen is het goed om van tevoren duidelijke afspraken te maken over de verbouwing. Wanneer start de verbouwing en wanneer is alles klaar? Wat mag de verbouwing maximaal kosten? En wie is verantwoordelijk voor welke taak? Het is belangrijk om deze zaken helder te hebben voorafgaand aan de verbouwing. En als er iets misgaat? Dan is relativeren heel belangrijk. Verder kun je af en toe een dag inplannen waarop jullie niet bezig zijn met de verbouwing en even kunnen ontspannen. Dit is echt een aanrader!
Ga jij binnenkort verbouwen?
Zijn jouw verbouwingsplannen al bekend? Wij wensen jou veel succes!